Εδώ γράφουμε όλοι όσοι...

Εδώ γράφουμε όλοι όσοι αγαπάμε τα Κεντρικά Τζουμέρκα..!! Λέμε για τις ομορφιές, τα γεγονότα, τον πολιτισμό, την διασκέδαση, απλά και καθημερινά, χωρίς υποκρισία αλλά με πάθος..

Σάββατο 8 Απριλίου 2023

Μια αληθινή Ανάσταση...

> Η γνωριμία μου με τα Τζουμέρκα και η επακόλουθη αγάπη μου γι’ αυτά μετράει χρόνια πίσω. Μια αγάπη που στη πορεία της έφερε στη ζωή μου φίλους αλλά πάνω από όλα αληθινούς ανθρώπους με αγνούς προβληματισμούς. Με την προτροπή λοιπόν αυτών και μετά από συζητήσεις όλα αυτά τα χρόνια αποφάσισα να γράψω μερικές σκέψεις για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. 

 > Έχοντας παρακολουθήσει την πορεία τόσα χρόνια τόσο της νυν δημαρχιακής αρχής αλλά και της αντιπολίτευσης είναι εύκολο να συμπεράνει κάποιος την βαθιά καθίζηση που έχουν υποστεί. Η καθίζηση αυτή απεικονίζεται τόσο στην διαίρεση των υποψηφίων δημάρχων της αντιπολίτευσης, όσο και στην απουσία ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟΥ προγράμματος, όλων ανεξαιρέτως των υποψηφίων για τον θώκο. Γενικότητες του στυλ "θα αναπτύξουμε τον τουρισμό" διαλαλώνται απ’ όλους, αλλά κανείς δεν μας λέει με ποιο σχέδιο θα το πετύχει αυτό. Δε μας λέει γιατί ΔΕΝ ΕΧΕΙ σχέδιο. Η καθίζηση της πολιτικής ήττας μετατρέπεται φυσικά σε κοινωνική ήτα, εάν αναλογιστεί κανείς τη συμμετοχή στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, όπου συμμετείχαν 4626 σε σύνολο 12465 εγγεγραμμένων, δηλαδή μόλις το 37% των πολιτών. 

 > Η πολιτική κυριαρχία του νυν δημάρχου κ. Χασιάκου οφείλεται κατά πολύ στην μακροχρόνια αδυναμία της αντιπολίτευσης να έρθει σε μια ουσιαστική συνένωση, πέρα των στενών κομματικών ιδεολογιών με μοναδικό γνώμονα την ανάπτυξη των Κεντρικών Τζουμέρκων. 

 > Με τις εθνικές εκλογές σε λίγες μέρες και με αμφίβολο όπως όλα δείχνουν το τελικό αποτέλεσμα οι δημοτικές εκλογές παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρων αφού η επόμενη θητεία θα είναι 5ετής και θα καθορίσει το μέλλον όλων των δήμων στην Ελλάδα. 

 > Είναι λοιπόν μια ακροτελεύτια ευκαιρία για τα Τζουμέρκα να βρουν πραγματικά τα βήματά τους, πριν η ερήμωση των χωριών, καταστήσει την κατάσταση μη αναστρέψιμη. Είναι ευκαιρία να «ξηλώσει» το παλαιό πολιτικό σύστημα χωρίς όμως σε καμία περίπτωση να χαθούν σοβαροί υπεύθυνοι και αξιόλογοι άνθρωποι (έστω και λίγοι) που τόσα χρόνια δίνουν αγώνα για τα κεντρικά Τζουμέρκα και δημιουργήσει μια νέα δυναμική που με ρεαλισμό και σχέδιο να αντιστρέψει την ερήμωση του πανέμορφου αυτού τόπου..!! 

 > Σίγουρα θα έχουμε να πούμε πολλά τις επόμενες μέρες. Εύχομαι σε όλους ένα όμορφο Πάσχα, με υγεία, τύχη και αγάπη..!! 

** Άρης Σολωμίδης**

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...