Εδώ γράφουμε όλοι όσοι...

Εδώ γράφουμε όλοι όσοι αγαπάμε τα Κεντρικά Τζουμέρκα..!! Λέμε για τις ομορφιές, τα γεγονότα, τον πολιτισμό, την διασκέδαση, απλά και καθημερινά, χωρίς υποκρισία αλλά με πάθος..

Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Είναι στ` Αλήθεια Τόσο Κακή η Χοληστερίνη;


Dr. Δημήτρης Τσουκαλάς
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου UNI.NA. Federico II
Ειδικός στα Χρόνια Νοσήματα και τον Μεταβολισμό
American College for Advancement in Medicine


Το θέμα των επιπέδων της χοληστερίνης απασχολεί πολύ κόσμο. Διλήμματα όπως «Η χοληστερίνη μου ανέβηκε,» «Δεν μπορώ να την ρίξω,» «Να πάρω χάπι ή όχι;» προβληματίζουν ένα μεγάλο μέρος του κοινού.

Πως προέκυψε αυτή η ανησυχία και πια είναι τα επιστημονικά δεδομένα πίσω από αυτήν; Ποιοι φόβοι είναι δικαιολογημένοι και ποιοι όχι;


Το καλύτερο θα ήταν να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ξέρετε, πολλές φορές στην πορεία τα πράγματα μεταφέρονται αλλoιωμένα, δίνεται μεγαλύτερη έμφαση σε ένα δεδομένο από ότι σε κάποια άλλα και στο τέλος καταλήγουμε σε εντελώς λάθος συμπεράσματα. Γι’ αυτό προτιμώ πάντα να ανατρέχω στις αρχικές πηγές κάποιας πληροφορίας και όχι σε μετέπειτα αναφορές της.

Μια μικρή πόλη στη Μασαχουσέτη

Τo 1948 ξεκίνησε η μελέτη της πορείας της υγείας του πληθυσμού (6000 άτομα) σε μια μικρή πόλη των ΗΠΑ, το Φράμιγχαμ. Τα αποτελέσματα της μελέτης αυτής επηρέασαν σημαντικά την σύγχρονη καρδιολογία.

Το 1979 ερευνητές, της μελέτης Φράμιγκχαμ, ανακοίνωσαν ότι όσοι είχαν τιμές ολικής χοληστερίνης πάνω από 270 mg, παρουσίαζαν έναν μικρό, αλλά αυξημένο κίνδυνο για τα ...
διαβάστε περισσότερα :  http://beeclubpellas.blogspot.com/2010/12/blog-post_26.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...