Εδώ γράφουμε όλοι όσοι...

Εδώ γράφουμε όλοι όσοι αγαπάμε τα Κεντρικά Τζουμέρκα..!! Λέμε για τις ομορφιές, τα γεγονότα, τον πολιτισμό, την διασκέδαση, απλά και καθημερινά, χωρίς υποκρισία αλλά με πάθος..

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Απόνερα εκλογών με οσμές σκανδάλων στα Κεντρικά Τζουμέρκα




Φαίνεται τελικά ότι η ταμπακιέρα για τον Δήμο μας είναι οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ). Ιδιαίτερη αντιπαράθεση υπάρχει για τα μικρά ή μεγάλα υδροηλεκτρικά φράγματα.

Έτσι βλέπουμε μια αντιπαράθεση του Δημήτρη Στεργιούλη, προέδρου του συλλόγου "Οι Ορεινοί" Θεοδωριάννων με την κ. Σταυρούλα Καραβασίλη. Μετά από άρθρο
του πρώτου την 12 Οκτ.11 στο http://www.theodoriana.com/content/view/369/1/lang,el/  απαντά η δεύτερη την 16 Οκτ.11 στο http://www.theodoriana.com/content/view/370/1/lang,el/  για να ανταπαντήσει ο πρώτος στην ίδια δημοδίευση.

Ακόμη στο πρώτο άρθρο βλέπουμε μια αποκάλυψη. Αφορά ένα υπέρογκο χρέος ύψους 215.000ευρώ. Το χρέος αυτό το κληρονόμησε ο νεοσύστατος Δήμος Τζουμέρκων από μια Δημοτική Επιχείρηση του πρώην Δήμου Αγνάντων με την επωνυμία «Αλιευτική Τουριστική Καταρράχτης Α.Ε.» για εκτροφή πέστροφας. Η επιχείρηση χρηματοδοτήθηκε από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους, αλλά στην ουσία δεν λειτούργησε ποτέ. Αποτέλεσμα μετά από αυτοψίες από τα εντεταλμένα όργανα της πολιτείας, το αρμόδιο υπουργείο να ζητεί να επιστραφούν πίσω τα χρήματα και μάλιστα από το νεοσύστατο Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων. Ήδη, σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα, η πρώτη δόση επιστροφής καταλογίστηκε στο Δήμο και αφορά ποσό 95.594 ευρώ και το ερώτημα είναι που πήγαν τα χρήματα αυτά της επιδότησης, που καλείται σήμερα να πληρώσει ο Δήμος;

Τέλος για να δώσουμε ένα στίγμα, γενικά τα Θεοδώριαννα και οι "Ορεινοί" δεν θέλουν υδροηλεκρικά μικρά ή μεγάλα, η κ. Καραβασίλη με τον κ. Γαρνέλη δεν φαίνεται να έχουν ξεκάθαρη θέση (οποιαδήποτε διευκρίνηση δεκτή), ενώ ο κ. Χασιάκος φαίνεται να είχε ταχθεί στο παρελθόν υπέρ κατασκευής φράγματος στον Άραχθο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...